Falși inspectori ai OPC, reținuți. Ei cereau bani și produse, prezentând legitimații falsificate

Șase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani, au fost reținute de polițiști după ce au pretins că sunt inspectori ai OPC, prezentând legitimații falsificate, și au cerut bani și produse mai multor agenți economici, potrivit Poliției Capitalei.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), începând din februarie până în septembrie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 5 au filat cele şase persoane. Astfel, au stabilit că ei se foloseau de legitimaţiile unei asociaţii cu o denumire foarte apropiată de cea a OPC.

Bărbații și femeile s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi, sub pretextul că efectuează controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani.

„În cursul zilei de marți, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 4, unde, declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, au solicitat şi primit o sumă de bani, în timp ce două femei au rămas în apropierea magazinului, într-un autoturism, asigurând paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate în trafic și au fost conduse la audieri”, potrivit polițiștilor Capitalei.

Ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziții și i-au adus la secție, pentru a fi audiați, și pe ceilalți membri au grupării.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit ca cele șase persoane să fie reținute, pentru înşelăciune.

„În ziua de 21 februarie, două dintre femeile din grup s-ar fi deplasat la o societate comercială din sectorul 5, unde după ce au prezentat legitimaţii şi ar fi declinat calitatea oficială de inspector au solicitat, sub pretextul neînregistrării unor nereguli, o sumă de bani. În data de 20 iulie, două dintre femei, prin utilizarea aceleiaşi metode, au solicitat unui tinere, vânzătoare la un magazin din sectorul 6, o sumă de bani iar unui bărbat, vânzător la o patiserie tot din sectorul 6, mai multe produse alimentare. La 22 august, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat şi primit bani. Totodată, la aceeași dată, cele două persoane s-au deplasat la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus în eroare o angajată, sub motivaţia menționată, folosind fără drept o calitate ce implică exercițiul autorității de stat și determinând partea vătămată să le remită o sumă de bani precum și un produs”, sunt câteva dintre înșelăciunile pe care le-a făcut gruparea.

În urma percheziţiilor au fost identificate și ridicate și cele şase legitimaţii inscripţionate cu numele suspecţilor.

Cei şase urmează să fie duși în fața magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ARTICOLE SIMILARE