Tudose, în Bulgaria: Am convingerea că într-un an România și Bulgaria sunt în spațiul Schengen

Prim-ministrul Mihai Tudose și-a exprimat convingerea, în cadrul unei declarații de presă susținute, la Varna, alături de premierul bulgar Boiko Borisov, că România și Bulgaria vor fi acceptate într-un în zona Schengen, Tudose atrăgând atenția că imigranții ”nu au trecut pe la noi”.

”Da, am convingerea că într-un an și România și Bulgaria sunt în spațiul Schengen”, a declarat Mihai Tudose răspunzând unei întrebări din conferința de presă care a urmat ședinței comune a guvernelor român și bulgar.

Premierul a arătat că cele două state au ca atu nivelul înalt de securizare a granițelor, mai mare decât al altor state aflate deja în spațiul Schengen. ”Emigranții nu au trecut pe la noi. Nu știu dacă România și Bulgaria au probleme cu securitatea granițelor. Dimpotrivă, ofera Uniunii Europene unele dintre cele mai securizate poliții de frontieră”, a spus Mihai Tudose arătând că, în plus, colaborarea româno-bulgară la nivelul forțelor de ordine este extraordinară.

Tudose a arătat că discuțiile cu partea bulgară au vizat și alte chestiuni de pe agenda europeană. ”Va trebui să luptăm împreună pentru păstrarea politicii de coeziune și a politicii agrare neomițând nici politicile comune privind securitatea europeană, dat fiind faptul că suntem două țări la granița estică a UE și NATO”, a spus prim-ministrul.

Pe lângă derularea unor proiecte în comun, Mihai Tudose și Boiko Borisov au convenit să se întâlnească lunar, în paralel cu o activitate intensă la nivelul comitetelor interministeriale. ”Următoarea iîntâlnire la nivel de prim-miniștri va avea loc luna următoare în România”, a precizat Tudose.

ARTICOLE SIMILARE