Comunitatea internațională trebuie să acționeze pentru a rezolva problema nord-coreeană

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, miercuri, că este nevoie de un răpuns al întregii comunități globale pentru a contracara amenințările venite dinspre Coreea de Nord, care a dezvoltat rachete capabile să atingă teritoriul Europei și al SUA, relatează agenția Yonhap.

Liderul NATO efectuează o vizită în Coreea de Sud, el avertizând în privința pericolului reprezentat de Coreea de Nord.

”Este o amenințare globală. Este o provocare pentru întreaga lume deoarece Coreea de Nord își dezvoltă rachete capabile să atingă teritorii din America de Nord și din Europa”, a declarat Stoltenberg după o întrevedere cu ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-wha.

”Acesta este un alt exemplu că securitatea este un domeniu interdependent, iar la amenințările globale este nevoie de un răspuns global. Prin urmare, trebuie să analizăm cum putem lucre împreună pentru a răspunde amenințărilor globale”, a adăugat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

În urmă cu câteva zile, Stoltenberg a avertizat că Europa se află în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene, ceea ce înseamnă că statele membre NATO se află în pericol.

ARTICOLE SIMILARE