Imnul României a răsunat la nai în Pforzheim. Petrecerea românilor de peste hotare

Ziua Națională a fost sărbătorită anul acesta la Pforzheim, în cadrul unui eveniment de excepție, organizat prin societatea Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis, de către Oana Krichbaum si Cristian Macedonschi. Aceștia au vrut să arate peste hotare ce înseamnă mândria de a fi român.

Cei 99 de ani de existență a statului român au fost sărbătoriți anul acesta cu mare fast, la Pforzheim, în Germania. La eveniment au fost invitate 99 de personalități marcante din Germania și membri ai societății Romano-Germane Pforzheim, în special din Landul Baden Württember si regiunea Pforzheim.

Evenimentul a fost organizat prin DRG de către Oana Krichbaum și consilierul local brașovean Cristian Macedonschi, iar cei prezenți au avut ocazia să asculte imnul national și alte piese românești cântate la nai de către artista Georgia Gulea. În cadrul aceluiași eveniment au fost intonate imnurile Republicii Federale Germania si al Uniunii Europene.

Și tocmai pentru a se mândri cu orașul de la poalele Tâmpei, consilierul local Cristian Macedonschi a făcut o prezentare a Brașovului și a lansat către toți participanții invitația de a veni anul viitor la Brașov, la sărbătorirea Centenarului.

Printre invitați s-au numărat ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, primarul general al orasului Pforzheim, Peter Boch, Gunther Krichbaum, membru în Parlamentul german din 2002, Dr. Hans Ulrich Rülke, membru în Parlamentul Regional al Landului Baden-Württemberg, Ovidiu Lipan Țăndărică, care a participat în calitatea de ambasador turistic și cultural al României, membrii Cluburilor Rotary Brasov Burg Transilvania si Pforzheim Schlossberg și membrii ai societatii DRG Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis.

Promovarea orașului a continuat și sâmbătă la un târg de Crăciun din Pforzheim, acolo unde Societatea Româno-Germană din Pforzheim și Brașovul au fost reprezentate cu un stand turistic, toți banii strânși urmând să fie donați organizației „Menschen in Not”.

„Salut prezența Excelenței Sale Ambasadorul României în Germania, domnul Emil Hurezeanu atât la festivitatea organizată de către Societatea Româno-Germană din Pforzheim/Enzkreis cu prilejul Zilei Nationale a României, cât și a doua zi la standul din Bazarul de Crăciun. Pentru Brașov a fost foarte importantă această promovare turistică și culturală, mai ales că a fost susținută de ambasadorul cultural și turistic al României, maestrul Ovidiu Lipan cunoscut sub numele de „Țăndărică”. Programul artistic de Ziua României a fost susținut de naista brașoveană Georgia Gulea” a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

ARTICOLE SIMILARE