Patru firme din vestul țării, primele care au primit finanțare prin Programul Start-Up Nation

Patru firme din vestul țării sunt primele care au primit finanțare prin Programul Start-Up Nation, urmând ca alte 12 companii să beneficieze de plăți în perioada următoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) Timișoara, instituția este prima din țară care a început efectuarea plăților către firmele beneficiare ale programului Start-Up Nation.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute au fost alimentate conturile a trei firme, două din județul Hunedoara și una din Timiș, iar luni, a fost efectuată o nouă plată, beneficiară fiind o companie din Caraș-Severin.

Două dintre societățile care au primit finanțare prin Programul Start-Up Nation au activități în domeniul producției de soft, o firmă se ocupă cu producția de tipărituri, iar cea de-a patra activează în domeniul sănătății umane.

“Aceste societăți au achiziționat deja echipamentele necesare și au făcut angajările aferente demarând practic activitatea economică”, a declarat Adrian Pășcuță, directorul AIMMAIPE Timișoara.

În prezent, la sediul agenției sunt evaluate cererile de plată depuse, în cadrul Programului Start-Up Nation fiind acceptate la finanțare peste 700 de firme din vestul țării.

“Dacă în cazul contractării s-a respectat ordinea dată de punctajul obținut, decontarea cheltuielilor și obținerea finanțărilor nerambursabile se face pe principiul primul venit, primul servit, după verificarea documentelor aferente. Până în prezent s-au prezentat la sediul AIMMAIPE Timișoara 16 societăți comerciale, patru fiind deja plătite, iar 12 sunt în curs de verificare și urmează a fi plătite zilele următoare”, a mai afirmat Adrian Pășcuță.

ARTICOLE SIMILARE