Deputat USR: Am votat pentru dezbaterea proiectului pentru bugetul pe 2018, nu alături de PSD

Deputatul USR Adrian Dobrovie a respins, marți seara, acuzațiile deputatului PNL Mihai Voicu, potrivit cărora USR a votat alături de PSD în Comisia pentru românii din afara granițelor țării, susținând că a votat pentru dezbaterea proiectului pentru bugetul pe 2018, nu alături de PSD.

”După ce nu a călcat luni de zile prin Comisia pentru românii din afara granițelor țării, deși este deputat de diaspora, domnul deputat Mihai Voicu are tupeul să atace USR pentru că ar fi votat cu PSD în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni. Pentru clarificare, USR a votat pentru discutarea și dezbaterea proiectului pentru bugetul pe 2018. Pe de altă parte, având în vedere că aveam și noi amendamente și la MRP și la MAE, nu aveam cum să fim împotriva discutării lor. USR este ferm împotriva modului haotic în care au fost organizate aceste dezbateri pe amendamente. Nu poți aloca o oră pentru câteva sute de amendamente. E imposibil! Referitor la vot, pentru o informare corectă – Votul USR pentru discutarea proiectului de buget nu a înclinat balanța. Au fost 11 voturi pentru și 6 împotrivă. Votul nostru nu a fost unul decisiv, așa cum se induce alarmist de către Mihai Voicu”, a scris Adrian Dobrovie pe Facebook.

Deputatul USR a ținut să precizeze că el și colegul său Nicolae Daniel Popescu au votat în această comisie împotriva bugetului propus de PSD-ALDE.

”Au fost 10 voturi pentru și 8 împotrivă pe avizul dat de comisie pe bugetul MRP. Dacă USR ar fi avut vreo înțelegere cu PSD, înseamnă că ar fi trebuit să votez pentru proiectul de lege, iar nu împotrivă, așa cum am făcut”, a adăugat deputatul USR.

Deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat, marți, doi deputați USR că au votat ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească” în ședința comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanțe.

ARTICOLE SIMILARE