Premierul Japoniei și-a anulat vizita de la Palatul Victoria

Premierul Japoniei Shinzo Abe nu va mai merge, marți, în vizită la Palatul Victoria, în locul său urmând să participe, la o întâlnire cu vicepremierul Paul Stănescu, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei. Decizia vine după demisia premierului Mihai Tudose.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, se află marți la București, aceasta fiind o deplasare istorică, în condițiile în care niciun șef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în țara noastră.

Premierul nipon urma să aibă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Mihai Tudose. Decizia de luni seara, din Comitetul Executiv al PSD, de retragere a susținerii politice acordată Cabinetului Tudose, a făcut ca oficialul nipon să anuleze întâlnirea de la Guvern.

Potrivit noului program oficial, în locul discuțiilor dintre cei doi omologi, la ora 13.15 va avea loc primirea, de către Paul Stănescu, viceprim-ministru, a delegației oficiale și economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, cu însărcinări speciale în domeniul economic.

La ora 14.15 va avea loc un dejun de lucru oferit de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în onoarea delegației oficiale și economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami.

ARTICOLE SIMILARE