DNA cere instanței redeschiderea unui dosar ce vizează fapte din 2010 pe numele lui Stănescu

DNA cere instanței supreme redeschiderea unui dosar pe numele vicepremierului Paul Stănescu, care vizează fapte din 2010, dosarul fiind anchetat anterior de DNA Craiova și închis în 2013. Primul termen va avea loc pe data de 25 ianuarie

Potrivit site-ului Înaltei Curți de Casație și Justiție, în data de 25 ianuarie urmează să aibă loc primul termen, după ce procurorii au cerut redeschiderea unui dosar ce îl vizează pe Paul Stănescu. Cauza a fost înregistrată la instanța supremă în 17 ianuarie 2018.

În dosar mai sunt vizate și alte trei persoane: Marian Belu Briceag, Florin Cotoșman (fost șef în cadrul Gărzii de Mediu ) și Remulus Manolache.

Ar fi vorba despre un dosar deschis pentru presupuse fapte din 2010, de pe vremea când Paul Stănescu era președinte al Consiliului Județean Olt. La acea vreme, procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanțare al echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina, fiind suspectată modalitatea prin care instituția publică a susținut financiar echipa de fotbal.

Cercetările au fost demarate în urma unui raport al Curții de Conturi pe anul 2010, fiind vorba despre o finanțare nerambursabilă de peste două milioane de lei.

În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Paul Stănescu a condus Consiliul Județean Olt între anii 2008 și 2016.

Contactat de MEDIAFAX, vicepremierul Paul Stănescu nu a răspuns.

Paul Stănescu a fost respins în data de 16 ianuarie, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier interimar. Surse politice declarau atunci, pentru MEDIAFAX, că preşedintele a respins prima propunere de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu, a doua propunere fiind Mihai Fifor, care a fost acceptat de şeful statului.

Stănescu a preluat funcțiile de ministru al Dezvoltării și vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, după ce aceasta a demisionat la cererea lui Mihai Tudose, care a invocat problemele cu justiția ale acesteia, mai exact ancheta în dosarul „Insula Belina”.

ARTICOLE SIMILARE