Tudorel Toader va avea o discuţie, joi, cu premierul Viorica Dăncilă privind situaţia de la DNA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va avea, joi, la întoarcerea din Japonia, o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, privind situaţia din DNA. Ministrul a fost chemat de urgenţă în România pentru a lua măsuri privind conducerea instituţiei.

„Cred că nu trebuie să avem o discuție prin telefon, îl aștept pe domnul ministru Toader și mâine vom avea o discuție”, a precizat premierul, miercuri seara.

Dăncilă a precizat că se va întâlni cu Toader înainte de ședința de Guvern.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”9110″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://blralcons.ro”][vc_column_text]„În funcție de cele discutate, vă dați seama că nu pot să mă antepronunț. Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declarație în ceea ce privește decizia dumnealui, după ce vom avea o discuție în prealabil”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă va lua o decizie mâine în ceea ce privește situația din DNA.

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în ședința CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situația din DNA și în coaliție, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiției ar trebui să discute cu ea.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetățenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituțiile statului, trebuie să aibă încredere în justiție, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiție, să acuzăm întreaga justiție, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiție. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil, așa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susținut că orice este posibil.

„Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista și al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptățit să o facă, adică ministrul Justiției”, a declarat premierul.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzaţi de trucarea unor probe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ARTICOLE SIMILARE