Moscova cataloghează drept absurde acuzațiile privind ingerințe ale Rusiei în scrutinul din SUA

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a catalogat drept absurde acuzațiile Washingtonului privind presupuse ingerințe ale Moscovei în scrutinul electoral american din 2016, informează agenția de știri Tass.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a inculpat, vineri, treisprezece cetățeni ruși și trei organizații din Rusia acuzate că au încălcat legislația cu intenția de a interfera în alegerile prezidențiale americane din 2016 și în procesul politic din SUA.

„Se pare că Departamentul de Justiție al Statelor Unite consideră că au fost treisprezece”, a scris Zakharova pe pagina sa de Facebook.

„Treisprezece indivizi care au interferat în alegerile americane? Treisprezece persoane comparativ cu bugetele agențiilor de securitate, care sunt măsurate în miliarde de dolari? Comparativ cu serviciile de informații, contrainformații și tehnologiile de vârf? Nu este absurd? Știți, asta este realitatea politică din SUA în zilele noastre”, a completat reprezentanta MAE rus.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

ARTICOLE SIMILARE