Tăriceanu: Absorbția fondurilor europene este îngreunată îngrozitor de legea achizițiilor publice

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, joi, că a discutat cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre problemele economice, adăugând că absorbția fondurilor europene este îngreunată de actuala lege a achizițiilor publice, fiind necesară o legislație mai suplă.

„Astăzi am discutat (cu Liviu Dragnea – n.r) o gamă de probleme care ţin de zona economic – de Fondul Suveran de Investiţii, de Legea parteneriatului public-privat, de normele de aplicare care trebuie să fie elaborate cât mai repede de Guvern, pentru că suntem blocaţi, după cum vedeţi, procesul de absorbţie al fondurilor europene este îngreunat îngrozitor de această lege existentă a achiziţiilor publice”, a susținut Tăriceanu.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”9190″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://piscineaquaazur.ro”][vc_column_text]În privința modificării acesteia, președintele Senatului a spus că ordonanța Guvernului trebuie să fie completată cu normele de aplicare, iar acestea ar trebui elaborate în maximum două săptămâni pentru ca aceasta să devină operațională.

„Interesul este o legislaţie mai suplă pentru accesarea fondurilor europene. Din fericire, România are un istoric bun în ceea ce priveşte corectitudinea utlizării fondurilor europene, România nu este o ţară care să se fi remarcat negativ în utilizarea neconformă a fondurilor euroene, dar este foarte greoaie. Adică, pe de o parte, eu sunt unul din cei care cred că trebuie să avem o responsabilitate în ceea ce înseamnă alocarea fondurilor, atribuirea proiectelor care trebuie să se facă conform cu cadrul legal, pentru că sunt bani publici, banii cetăţenilor şi trebuie să exite o atenţie cu totul și cu toatul aparte pentru acest lucuru, dar nici procedurile nu trebuie lăsate să fie cele mai complicate din Europa și să ne întrebăm mereu de ce nu se face absorbția”, a spus Tăriceanu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ARTICOLE SIMILARE