România participă, în premieră, în perioada 28 februarie – 4 martie, la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, Belarus.
La standul României vor fi expuse cărţi în limba română şi traduceri în diverse alte limbi, precum și albume publicate de Editura ICR.
Un loc special va fi dedicat colecției de lucrări despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, parte din această colecție fiind oferită de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu.
De asemenea, va fi prezentat primul volum tradus în limba belarusă din opera lui Mihai Eminescu, volum publicat în 2017 la editura Kolas, în colecţia „Poeţii Planetei” precum și seria de caiete de partituri semnate de George Enescu, apărută la Editura ICR în îngrijirea violonistului Şerban Lupu.
Publicul va avea la dispoziție și o multitudine de materiale promoționale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare românești din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu și Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite flyere având ca temă gastronomia tradiţională românească, semne de carte, broşuri despre editurile din România, inclusiv pliante de promovare a programelor de traduceri ale Centrului Național al Cărţii.
Un eveniment special la standul României va avea loc pe 1 martie, când va fi marcată recenta înscriere a Mărțișorului în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO. În această zi, vizitatorii vor primi mărțișoare din colecția handmade pregătită de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Concomitent, va avea loc o degustare de dulciuri româneşti.
La ediţia din 2017 a Târgului Internațional de Carte de la Minsk au participat 320 de expozanţi din 31 de ţări, iar Târgul a fost vizitat de aproximativ 58.000 de persoane.