Ovidiu ar trebui să devină un model de administrație locală

Investițiile si lucrarile din orasul Ovidiu arată foarte bine. În ultimii ani, aici au apărut o serie de investiții de la zero, „green field”, cum le spun experții – cele mai benefice pentru o economie dar si pentru oameni, deoarece antrenează, pe orizontală, cele mai multe ramuri. Vorbim, de exemplu, de Spitalul OCH și de Academia de Fotbal Hagi, în care s-au investit milioane de euro deoarece primarul cunoaste foarte bine importanta sportului si a sanatatii cetatenilor orasului Ovidiu.

Copiii din oras fac sport gratuit, pentru că autoritățile locale le pun la dispoziție spațiu, și profesori. Pana in prezent sunt înscriși circa 800 de copii. In oras există astfel de cercuri sportive si de cultură, cheltuielile fiind suportate de primărie. De asemenea scolile sunt pazite tot de catre administratia publica, respectiv primaria orasului Ovidiu. În plus, primăria construiește o școală nouă.

In oras  s-a  construit o fabrică de ciocolată cu un mare potential, iar faleza din Ovidiu, realizată cu fonduri europene, este comparabilă cu orice faleză dintr-un oraș european ba mai mult, aceasta se va extinde.

Primarul orasului si-a dorit tot mai multe beneficii pentru cetatenii orasului pe care il administreaza iar incepand cu anul 2018, primăria a implementat și așa-numitul buget participativ, așa cum o fac marile orașe europene, adica, oamenii sunt întrebați în ce vor să investească o parte din bugetul orașului.

ARTICOLE SIMILARE