Crucial Systems trage semnalulu de alarmă: Instituții de stat, vulnerabile la atacuri cibernetice

Instituții de stat, vulnerabile la atacuri cibernetice. Angajații folosesc adrese de mail gratuite, utilizate și pe siteuri compromise.
70% dintre datele românilor pleacă în fiecare minut în Statele Unite. Și asta pentru că majoritatea instituțiilor, fie că vorbim despre spitale, școli sau primării, folosesc e-mailuri de pe platforme gratuite găzduite în America. Iar problemele nu se opresc aici: mai mult de 40% dintre adrese au fost folosite pe siteuri compromise, după ce angajații au utilizat conturile în interes personal, arată un studiu făcut de experți în protecția datelor cu caracter personal, și confirmat de autorități. CERT-RO atrage atenția că suntem cu toții expuși atunci când date cu caracter sensibil sunt transmise prin platforme gratuite.
Peste 12.000 de adrese de email folosite de funcționari de la primării, spitale și școli au fost analizate în luna iunie 2021. 70% dintre conturi folosesc servicii gratuite cu servere găzduite de Statele Unite, deși Curtea Europeană de Justiție interzice transferul internațional de date.
Mai mult, funcționarii folosesc aceste conturi și în interes personal pentru logarea pe rețele sociale sau site-uri de pariuri și vânzări auto, explică Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor.
40% dintre adrese au fost folosite pentru autentificarea pe platforme care au fost ținta unor breșe de securitate. Rezultatele studiului au fost validate de Centrul de Răspuns la Incidente de securitate cibernetică.
„Nimic nu e gratuit pe internet. Conturile de e-mail compromise se vând pe piața neagră” Dan Cîmpean, director general CERT-RO
(Sursa: Digi24.ro)
Crucial Systems poate asigura și configura serviciul de mail în condiții de securitate și eficiență. Cereți oferta personalizată la sales@crucial.ro!

ARTICOLE SIMILARE