Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 mil. dolari furate în cel mai mare jaf criptografic

Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 de milioane de dolari pe care le-au furat într-unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istorie, relatează CNBC.

Infractorii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate în Poly Network, o platformă care conectează diferite blockchain-uri, astfel încât să poată lucra împreună. Poly Network a anunțat atacul marți și a încercat să stabilească o comunicare cu hackerii, îndemnându-i să „returneze activele pirate”.

Un blockchain este un registru de activități pe care se bazează diferite criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul blockchain. Poly Network susține că poate face ca aceste diferite blockchain să funcționeze între ele.

Într-o întorsătură ciudată a evenimentelor, hackerii au început miercuri să returneze o parte din fondurile pe care le-au furat.

Au trimis un mesaj către Poly Network încorporat într-o tranzacție cu criptomonede, spunând că sunt „gata să returneze” fondurile. Platforma DeFi a răspuns solicitând trimiterea banilor la trei adrese cripto.

La prânz, mai mult de 4,8 milioane de dolari fuseseră returnați.

„Cred că acest lucru demonstrează că, chiar dacă poți fura cripto-active, spălarea lor și încasarea este extrem de dificilă, datorită transparenței blockchain-ului și a utilizării analizei blockchain”, a declarat Tom Robinson, anaist al firmei de analize blockchain Elliptic. „În acest caz, hackerul a concluzionat că cea mai sigură opțiune este returnarea bunurilor furate”.

Odată ce hackerii au furat banii, au început să îi trimită la diferite alte adrese de criptomonede. Cercetătorii companiei de securitate SlowMist au declarat căactive cripto în valoare de peste 610 milioane de dolari au fost transferate la trei adrese.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE