Cum „traduc” polițiștii Europol alcoolemia lui Cîțu de acum 20 de ani

Un litru de tărie sau cinci sticle de vin ori foarte multe sticle de bere – așa „traduc” polițiștii din Sindicatul Europol alcoolemia cu care a fost prins Florin Cîțu, în urmă cu 20 de ani, în SUA, când a și fost închis pentru două zile.

„Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA” – este întrebarea la care a răspuns Sindicatul Europol, pe pagina oficială de Facebook.

Polițiștii spun că o asemenea alcoolemie ar fi putut fi stabilită dacă persoana ar fi consumat un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ cinci sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

„Fapta săvârșită de Florin Cîțu nu este sub nicio formă o <simplă contravenție>, așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune. În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții”, potrivit Europol.

Agenţia MEDIAFAX şi Aleph News au obţinut, în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, întreg dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane, şi a prezentat faptele şi mărturiile, în ordine cronologică, aşa cum se regăsesc şi reies ele din documentele aflate în dosar.

 

 

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE