Începe Dakarul Dobrogei. Raliul se desfășoară în weekend în județul Constanța

Ediția din 2021 a 4V Rally Raid România se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni la Constanța. La startul competiției vor fi peste 50 de echipaje din șapte țări înscrise. Ceremoniile dedicate evenimentului sunt programate vineri, iar cursele sunt programate sâmbătă și duminică.

Raliul se desfășoară, pentru al treilea an consecutiv, în Constanța. Traseele foarte variate includ porțiuni de asfalt sau beton, drumuri agricole, cât și trasee în off-road care cuprind dealuri, stânci, nisipi, albii secate, zone de vegetație și păduri.

În total, echipajele înscrise vor parcurge aproximativ 550 de kilometri în condiții variate ce vor pune la încercare atât abilitățile de pilotaj, cât și cele de navigație, dar vor testa și fiabilitatea vehiculelor.

„În prima zi de competiție participanții vor parcuge 300 de kilometri, pe trasee aflate în zona de nord a județului Constanța. A doua zi de concurs este rezervată traseelor din sudul județului, care însumează 250 de kilometri. Simbolică pentru această zonă va fi plecarea în cursă de la Monumentul Tineretului, Straja, care este situat pe malul canalului Dunăre – Marea Neagră”, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Ediția 2021 a 4V Rally Raid România este și etapa a IV-a a Campionatului Național de Rally Raid. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism și Ministerului Tineretului și Sportului.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE