O nouă zi fără paturi ATI disponibile pentru bolnavii de Covid

Nici sâmbătă nu există paturi libere la ATI în spitalele din țară, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Situația a fost similară și zilele trecute, cu excepția zilei de vineri, când era disponibil un pat în județul Timiș.

Potrivit GCS, sâmbătă, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 335 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 135 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Autoritățile au anunțat că sâmbătă 1.593 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții GCS.

Conform acestora, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE