Compania românească Autoworld devine primul dealer auto din Europa care acceptă eGold și bitcoin

Compania românească Autoworld devine primul dealer auto din Europa care acceptă plata mașinilor cu eGold (EGLD), criptomoneda blockchain-ului Elrond Network, și Bitcoin (BTC).

Tranzacțiile vor fi efectuate prin intermediul Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România.

Autoworld este dealer autorizat al unor mărci auto precum Audi, Volkswagen și Volvo, în Cluj-Napoca. Parte a portofoliului Autoworld este și Das Weltauto, marketplace pentru mașini de ocazie. De asemenea, compania oferă și servicii de închiriere auto și a dezvoltat platforma Carcloud.ro, care oferă cumpărătorilor un proces complet digital, de la selecție până la cumpărare.

Începând din această lună, toate produsele și serviciile oferite de Autoworld pot fi plătite în EGLD, integral sau parțial. Noua posibilitate de plată, oferită prin colaborarea dintre cele trei companii, reprezintă o alternativă la îndemână pentru posesorii de eGold care își doresc să achiziționeze o mașină, devenind totodată un factor important de deschidere și adopție a ecosistemului Elrond.

Primul client Autoworld care a optat pentru plata în eGold a înregistrat în același timp cea mai mare tranzacție cu criptomonede pe care Netopia Payments a procesat-o până în prezent, în valoare de peste 100 EGLD, reprezentând avansul pentru o mașină.

Netopia Payments a fost înființată în anul 2003. În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile companiei: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

Elrond este o arhitectură blockchain nouă, proiectată de la zero pentru a aduce o îmbunătățire cumulativă de 1000 de ori a vitezei de transfer și de execuție. Pentru a realiza acest lucru, Elrond introduce două inovații: un nou mecanism Adaptive State Sharding și un algoritm Secure Proof of Stake (PoS), care permite scalabilitatea liniară cu un mecanism de consens rapid, eficient și sigur. Astfel, Elrond poate procesa până la 15.000 tranzacții pe secundă (TPS), cu latență de 6 secunde și costuri neglijabile.

Autoworld, dealer autorizat Volkswagen, Audi, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Das WeltAuto și Volvo, înregistrează venituri anuale de 70 de milioane de dolari.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE