Statele Unite vor accepta ca turiștii din străinătate să fie vaccinați cu doze mixte

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunțat vineri seara târziu că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaționali, un impuls pentru călătorii din Canada și din alte locuri, relatează Reuters.

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autoritățile de reglementare din SUA sau de către Organizația Mondială a Sănătății. „În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaștem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte țări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.

Casa Albă a declarat vineri că noile cerințe de vaccinare pentru cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum și pentru cei ce vin cu avionul.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populația complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 – incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum și cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE