Iohannis: Ciucă a fost propus de PNL

Președintele Klaus Iohannis a spus vineri că Nicolae Ciucă a fost propus de PNL pentru postul de premier, „așa cum știm cu toții”, răspunzând unei întrebări legate de zvonurile potrivit cărora șeful statului ar fi făcut această propunere.

„Asta cu vehiculatul este cam așa… Am luat o decizie: se formează un Guvern și nenumărați își exprimă opiniile. Este drăguț, dar problema practică este de formare a Guvernului și domnul Ciucă a fost propus de PNL, așa cum știm cu toții”, a răspuns Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de jurnaliști cu privire la zvonurile vehiculate, conform cărora el l-ar fi propus pe Nicolae Ciucă.

Acesta a mai fost întrebat ce șanse are un Guvern minoritar PNL-UDMR să reziste până în 2024.

„Trebuie să se termine criza politică care nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât cât de neimportanți sunt. Acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un Guvern, să se apuce să rezolve problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii și reformele”, a spus Iohannis.

Acesta ssusține că Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să facă reforme.

„Avem nevoie de schimbări în justiție. Avem nevoie de reformă în administrație, în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. Toate aceste domenii au rămas în <nelucrare>. Deci Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste pobleme, dar zilele trecute au cam arătat care au fost <crizatorii>, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Acum tebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să cautăm majorități decât în Parlamentul României? Dacă Guvernul va fi în această componență 1, 2, 3 ani vom vedea, dar problemele trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze”, a mai spus șeful statului.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE