AMVVD nu își uită eroii

„Neamul este etern prin cultul eroilor. Eroii sunt cei dragi nouă. …Eroii, oameni căzuti pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea pământului strămoșesc, a ființei naționale, pentru apărarea religiei. Ei și-au dat viața pentru ca noi să fim liberi, ei sunt eroii noștri” spunea marele istoric și prim-ministru al României Nicolae Iorga.

Mergând pe povața acestuia, conducerea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilitati „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvărâtorul de Mir” prin – Marius Apostol,  Bujor Viorel,  Petcu Niculae, Dan Cosma, Iulius Onica, Robert Juganaru, Nelu Maican, Petcu Nicolae, Popescu Raul, Cristina Mathias, Lungu Darius, George Niţă, Sorel Constantin Catanescu și membrii George Cont, Dănuț Olteanu, Sebastian Francisc, Mircea Costache, Badulescu Florin, Sebastian Francisc – au organizat sâmbătă, 06 noiembrie, cu ajutorul președintelui sucursalei AMVVD Călărași Ion Oprișan și a viceprimarului orașului domnul Dragu Niculae, o ieșire la iarba verde, însă nu pentru picnic, ci pentru a onora așa cum se cuvine mormintele eroilor din cimitirul Libertatea al comunei Dichiseni, judetul Călărași.

Cimitirul eroilor Libertatea com Dichiseni jud Călărași

 

Cu binecuvântarea părintelui din comuna, membrii AMVVD au curățat, au săpat și-au îngrijit mormintele celor care în urmă cu zeci de ani au făcut sacrificiul suprem pentru ca România să fie țara liberă, întreagă și independentă de astăzi.

Împreună pentru veteranii din toate timpurile
AMVVD la o acțiunea de igienizare a cimitirului eroilor Libertatea

 

Fiind cu sufletul alături de noi și conștientizând sacrificiul făcut pentru țară de veteranii celor două conflagrații mondiale, dar și de mai tânăra generație de veterani, primarul și viceprimarul municipiului Călărași au donat obiecte aflate în colecțiile personale pentru a susține cauza Asociației, în data de 11 noiembrie, la licitația care va avea loc începând cu orele 18.00 pana la orele 22.00.

Astfel, primarul Orașului Călărași Dulce Marius a donat o minge de fotbal cu autografele jucătorilor echipei de fotbal iar viceprimarul Dragu Nicolae, omul care s-a implicat mereu când a fost vorba de eroii țării și credință, a donat, cu emoție, în noua biserică cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci, de la Mănăstirea Mănăstirea Coslogeni cu hramul Izvorul Tămăduirii, o icoană cu Sf. Nicolae din anul 1960, lucrată cu foiță de aur, să fie cu reușită și realizarea scopului- finalizarea primei părți a Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani (CRRV)-, drept pentru care le mulțumim.

Donarea icoanei cu Sf Nicolae din 1960 de către viceprimarul Dragu Nicolae

 

” Împreună susținem veteranii”.

ARTICOLE SIMILARE