11 Noiembrie – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

Ziua de 11 noiembrie, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, este sărbătorită în România, în țările europene, în Australia, Canada si Statele Unite ale Americii și marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial prin semnarea Armistițiului de la 1918 dintre Forțele Aliate și Germania, în urma căruia se pune capăt războiului.
Este ziua în care onorăm faptele de vitejie ale camarazilor noștrii, veterani din Teatrele de Operații care s-au oferit voluntar pentru țara lor, fiind gata să se jertfească pentru un scop înalt.
Aducem un omagiu tuturor militarilor care și-au jertfit viața în numele țării și pentru țară care prin curajul și tenacitatea dovedite în misiuni, în cele mai periculoase zone ale lumii, au făcut ca Armata României să fie apreciată pretutindeni.
Însemnătate aparte ale acestei zile, este și omagiul adus primului militar roman care și-a pierdut viața în Afganistat în 11 noiembrie 2003, sublocotenent post-mortem Iosif-Silviu Fogoroși căzut la datorie.

Județul Constanța are doi eroi căzuți în misiunile din afara țării: Ionel Gheorghiță Drăgușanu și Adrian Postelnicu, ambii sublocotenenți postmortem.

Cinstim sacrificiul militarilor răniți și ne înclinăm cu respect si recunoștință față de cei care au plătit cu viața!
Am fost prezenți la ceremonia din Cimitirul Central, unde, am depus o coroană de flori.
Am continuat la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale , prin prezența domnului vicepreședinte Adrian Lupascu .
Apoi, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța , președintele Sucursalei Constanța, a participat la o lecție deschisă în, ținută în făța elevilor .

Ziua a fost încheiată cu slujbă și depunere de coroane la monumentul din incinta Bisericii Veteranilor.
Slujba a fost oficiată de Părintele Paroh Marinel Pădure și Preotul militar Dragoș Ciobanu, veteran din teatrele de operațiuni și membru AMVVD. Au participat membrii ai asociației, partenerii de la Banca Regională pentru Alimente Constanța , cât și simpatizanți!
Ne-a onorat cu prezența, dl. Dorin Popescu , care, a reprezentat Primăria Constanța .
La sfârșit, a urmat parastasul în amintirea eroilor căzuți!

La mulți ani tuturor veteranilor!
Pios omagiu eroilor căzuți!

ARTICOLE SIMILARE