Messi și Argentina s-au calificat la Cupa Mondială din Qatar din 2022 după remiza albă cu Brazilia

Lionel Messi va fi prezent la Cupa Mondială din 2022 din Qatar. Un rezultat de egalitate, 0-0, a fost suficient pentru ca echipa Argentinei să își rezerve matematic biletul pentru turneul final, după un meci disputat în calificările sud americane, împotriva eternei rivale Brazilia, pe teren propriu.

Messi, care a fost titular și a jucat toate cele 90 de minute, a fost aproape de a înscrie în ultimul minut al meciului, dar șutul său la poartă a fost reținut de portarul brazilian Alisson. Ar fi fost un final de seară magic pentru gazde, însă și așa, Argentina și-a asigurat locul la mondial.

Brazilia, care își rezolvase anterior locul la Cupa Mondială, încă de pe 11 noiembrie, și-a creat mai multe oportunități de atac și ar fi putut să se desprindă, dar o prestație solidă a portarului lui Emiliano „Dibu” Martinez și câteva finalizări discutabile, au ținut echipa lui Tite departe de tabelă.

Meciul a fost în mod obișnuit unul fizic, cu multe faulturi. Fanii brazilieni au cerut acordarea unui cartonaș roșu argentinianului Nicolas Otamendi, care l-a lovit violent cu cotul pe Raphinha, extrema lui Leeds United. Arbitrii au privit în altă parte, deși cazul a fost verificat de VAR.

Brazilia și Argentina continuă să conducă în clasamentul calificărilor sud-americane. Ambele echipe rămânând neînvinse în preliminarii.

Argentinienii și-au prelungit seria de invincibilitate în toate meciurile la 27 de partide.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE