Negrescu (PSD): Bani în plus pentru sănătate, IMM-uri, turism și educație

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță că s-au obținut peste 479 de milioane de euro în plus în bugetul de anul viitor, care vor merge spre sănătate, IMM-uri, turism, educație, social și mediu.

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru în echipa de negociatori a Parlamentului European, din calitatea de raportor alternativ al Grupului S&D privind bugetul european pe anul 2022, a anunțat, marți, că legislativul european a obținut 479,4 milioane în plus în bugetul de anul viitor în negocierile purtate cu reprezentanții Consiliului și Comisiei Europene.

„Aseară, cu câteva minute înainte de termenul final al negocierilor, echipa de negociatori a Parlamentului European, din care fac parte în calitate de raportor alternativ al Grupului S&D, privind bugetul european pe anul 2022, a obținut 479,4 milioane în plus pentru cetățeni în bugetul european, printre care: 86 de milioane de euro pentru sănătate, 30 de milioane de euro pentru IMM-uri, din care 10 milioane de euro pentru turism, 8 milioane de euro pentru Anul European al Tinerilor, 35 de milioane de euro pentru educație, 47 de milioane de euro pentru mediu, 10 milioane de euro pentru Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova, 5,5 milioane de euro pentru cultură, 10 milioane de euro pentru politicile și drepturile sociale și 190 milioane de euro pentru solidaritatea internațională. La aceste sume se adaugă 211 milioane de euro în plus pentru Fondul de Solidaritate European”, a declarat Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Eurodeputatul român spune că a reușit, în cadrul negocierilor, să obțină sprijinul instituțiilor europene pentru a crește pe viitor sumele alocate pentru Garanția Europeană pentru Copii și o monitorizare a modului în care aceasta urmează a fi implementată în toate statele membre, inclusiv în România.

„Aceste sume se traduc în mai mulți bani europeni pentru medicamente și echipamente medicale, dotarea școlilor, protejarea mediului, reconstrucția zonelor afectate de inundații sau sprijinirea IMM-urilor, turismului și tinerilor. Acum rămâne ca România să profite de această oportunitate și să acceseze aceste sume disponibile la nivel european!”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE