Românul Rareș Burnete a debutat la doar 17 ani, pentru Lecce, în Cupa Italiei

Fotbalistul român Rareș Burnete (17 ani) a debutat joi seara pentru divizionara secundă Lecce, într-un meci din 16-imile de finală ale Cupei Italiei, împotriva echipei de Serie A, Spezia. Lecce a furnizat surpriza, învingând în deplasare, cu 2-0, și calificându-se în optimi, unde va întâlni AS Roma.

Rareș Burnete, transferat la Lecce în 2020, de la CS Colțea 1920 Brașov, pe când avea doar 16 ani, a fost introdus în teren în minutul 86, înlocuindu-l pe polonezul Marcin Listkowski (23 ani), autorul primului gol.

Burnete a evoluat la echipa secundă a italienilor, el fiind prezent doar a treia oară în lotul echipei, în această toamnă. De data aceasta, antrenorul Marco Baroni (58 ani) a decis să îi ofere câteva minute tânărului atacant, care a ajuns la Lecce datorită directorului sportiv al clubului italian, Pantaleo Corvino, cel care l-a transferat și pe Ianis Hagi, de la Viitorul la Fiorentina.

Alături de Burnete au mai fost transferați anul trecut și Răzvan Pașcalău (U Cluj) și Cătălin Vulturar (UTA), toți în vârstă de 16 ani.

Lecce ocupă momentan locul 3 în Serie B, cu 31 de puncte, fiind devansată de Brescia, cu 33, și Pisa, cu 35.

În turul anterior, Lecce a trecut în Cupa Italiei de Parma, echipa românilor Denis Man și Valentin Mihăilă.

În optimile de finală, Lecce va da piept cu AS Roma, echipa condusă de Jose Mourino.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE