„Autostrada nemțească” a fost inaugurată. Mașinile circulă pe drumul dintre DN5 și Podul Prieteniei

Prima „autostradă nemțească” din România este deschisă traficului începând de luni. Este vorba despre drumul de legătură DN5-Șoseaua de centură-Podul Prieteniei.

Potrivit specialiștilor, drumul expres este numit „autostrada nemțească” deoarece a fost realizat din beton rutier care s-a așternut prin turnare continuă.

Șoseaua a fost deschisă luni, cu câteva luni înainte de termenul stabilit în contract.

„Astăzi a fost dat în trafic drumul ce face legătura între DN 5 și Vama Giurgiu”, au anunțat reprezentanții Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Șoseaua este folosită de șoferii care trec prin Vama Giurgiu.

„Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare”, a anunțat, recent, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lucrările au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE