Protestele se extind. Angajații din poliție și penitenciare ies în stradă înainte de Crăciun

Angajații din poliție și penitenciare, dar și militarii rezerviști, au anunțat că vor oganiza proteste în mai multe orașe din țară înainte de Crăciun. Ei solicită să fie respectate legile privind salarizarea și actualizarea pensiilor.

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste naționale. Joi, de la ora 12:00, vor fi mișcări de protest la București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. Participanții se vor aduna în fața sediului Guvernului și la prefecturi.

Începând cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajații din poliție penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste. Acestea se vor desfășura la Guvernul României (București – Piața Victoriei) și la prefecturile orașelor Iași, Timișoara și Cluj.

Protestatarii susțin că nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.

„Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, scrie în comunicatul de presă semnat de mai multe organizații sindicale.

Proteste au organizat sau urmează să organizeze sindicatele din învățământ și de la CFR.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE