Federația rusă de tenis risipește îndoielile privind participarea lui Medvedev la Australian Open

Participarea lui Daniil Medvedev la Australian Open a fost pusă sub semnul întrebării pentru o scurtă perioadă de timp, după ce unei alte jucătoare ruse i s-a interzis intrarea în țară, deși este vaccinată.

Natalia Vikhlyantseva (194 WTA) a anunțat marți că nu va participa la Australian Open 2022, deși este vaccinată. Rusoaica a explicat că vaccinul pe care l-a făcut (Sputnik V) nu este avizat de Organizația Mondială a Sănătății și, prin urmare, nu este acceptat de Australian Open. Sputnik V este utilizat pe scară largă în Rusia ca vaccin primar, dar nu a fost încă avizat de OMS.

Fanii jucătorilor de tenis ruși, printre care și Medvedev, s-au îngrijorat cu privire la statutul acestora, având în vedere că niciunul dintre ei nu a dezvăluit ce vaccin a luat.

În urmă cu câteva luni, Medvedev a explicat motivul pentru care nu a dezvăluit public statutul său de vaccinare:

„Vreau să păstrez confidențiale informațiile mele medicale, indiferent dacă este vorba despre vaccin, despre o accidentare la picior sau la cap. Vreau să-mi păstrez confidențialitatea medicală cu un motiv”.

Acest lucru i-a îngrijorat pe fani pentru un moment, dar Federația Rusă de Tenis i-a liniștit rapid pe toți, președintele acesteia declarând public:

„Jucătorii noștri de tenis nu vor avea nicio problemă cu admiterea la Australian Open. Toți sportivii de frunte, care au jucat pentru echipele naționale în Cupa Davis și în Cupa Billie Jean King au fost deja vaccinați”.

Așadar, se pare, că din acest punct de vedere, Medvedev poate participa fără probleme la Australian Open.

 

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE