Japonia își propune să trimită o persoană pe Lună până la sfârșitul deceniului

Japonia și-a revizuit calendarul planurilor de explorare spațială, vizând plasarea unei japonez pe Lună până în a doua jumătate a accestui deceniu, anunță Reuters.

Potrivit proiectului, Japonia își propune să trimită primul non-american pe Lună, ca parte a programului Artemis, o inițiativă condusă de SUA care are ca scop întoarcerea astronauților pe Lună.

De asemenea, planul precizează aspirațiile Japoniei de a lansa o sondă pentru a explora Marte în 2024, precum și de a găsi modalități de a genera electricitate solară în spațiu.

China, țara vecină, își propune, de asemenea, să devină o mare putere spațială până în 2030 și intenționează și ea să trimită astronauți pe Lună, ceea ce sporește perspectiva unei curse spațiale asiatice.

În luna mai, China a devenit a doua țară care a plasat un rover pe Marte, la doi ani după ce a plasat prima navă spațială pe partea întunecată a Lunii.

Anunțul Japoniei cu privire la obiectivele sale de explorare spațială vine la o săptămână după ce miliardarul japonez Yusaku Maezawa s-a întors pe Pământ după ce a petrecut 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale, devenind primul turist spațial care a călătorit pe ISS în mai bine de un deceniu.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE