Orban critică bugetul pe 2022. Neserios și făcut fără niciun fel de dezbatere publică

Bugetul de stat pe 2022 este neserios și a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică și parlamentară, declară fondatorul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Legea bugetului a fost votată de Parlament și contestată apoi de USR la Curtea Constituțională. Documentul se bazează pe o creștere economică de 4,6% și pe un deficit de șase procente.

Ludovic Orban critică, la RFI, bugetul pe 2022: „Noi am avut câteva amendamente de substanță și am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare și programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiții, care e o restanță a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri și granturile pentru investiții nu au fost deblocate; (…) de asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanțările pentru lucrările de irigații, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiții în refacerea sistemelor de irigații, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală”.

În opinia sa, „este un buget nerealist, care supraestimează veniturile și care este într-un fel făcut ca să dea bine și ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliției. Acest buget se va vedea în execuția lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică și fără nici un fel de dezbatere parlamentară”.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE