Englezii au început tare din prima zi a anului: dramatism în meciul Arsenal Londra – Manchester City

Singurele echipe din Premier League care aveau doar victorii în ultimele trei săptămâni s-au înfruntat sâmbătă, pe 1 ianuarie, la Londra. Liderul Manchester City a învins pe Arsenal cu 2-1, revenind de la 0-1. Golul decisiv a fost înscris în prelungirile meciului.

„Maşina de fotbal” a lui Pep Guardiola a confirmat şi în etapa a 21-a din Premier League, prima divizie de fotbal a Angliei. Manchester City a învins-o sâmbătă, 1 ianuarie, pe Arsenal, chiar la ea acasă, pe „Emirates”, cu 59.757 de oameni în tribune.

Internaţionalul englez Bukayo Saka a deschis scorul în minutul 31, dar algerianul Riyad Mahrez (care după acest meci va pleca la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care începe pe 6 ianuarie, în Camerun) a egalat din penalty, în minutul 57.
În minutul 59, Gabriel, de la gazde, a fost eliminat. Golul victoriei pentru „cetăţeni” a venit în minutul 90+3, de la spaniolul Rodri.

În clasament, Manchester City are 53 de puncte în 21 de jocuri. Arsenal este pe 4, cu 35 de puncte, dar are un meci în minus.

Arsenal pierduse ultima oară pe 6 decembrie, 1-2 cu Everton, având de atunci 5 victorii la rând. Pentru City, ultimul eşec a fost pe 7 decembrie, 1-2 cu RB Leipzig, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor. De atunci, „cetăţenii” au strâns 6 victorii consecutive.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE