10 creșe vor fi construite în România. În total, vor fi 53 de creșe noi prin programul național

Ministerul Dezvoltării anunță că a aprobat construirea altor 10 creșe în diferite orașe din România. Prin programul național vor fi contruite 53 de creșe, precizează reprezentanții ministerului.

10 proiecte au primit aprobare prin Programul național de construcție de creșe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, a anunțat, luni, ministrul Cseke Attila. Numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crește, astfel, la 53.

„Ministerul Dezvoltării susține dezvoltarea echitabilă a localităților, de aceea, pentru fiecare municipiu reședință de județ și municipiu am aprobat construirea unei creșe sau două acolo unde numărul locuitorilor depășește 100.000. Am aprobat finanțarea pentru primele 43 de creșe în noiembrie, iar acum am aprobat alte 10 noi construcții în fiecare parte a țării”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În urma aprobării finanțării, proiectele intră în proces de achiziție publică, urmând ca, după aceea, să fie demarate lucrările de construire.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari în Câmpia Turzii, Galați, Oradea, Orăștie și Vaslui, iar creșe mari, pentru 100-110 de copii în Deva, Galați și Roman. În Bârlad și Călărași vor fi construite creșe de dimensiuni medii.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE