Eduard Novak: Guvernul Ungariei continuă investițiile în infrastructura sportivă în România

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat că Guvernul Ungariei va continua investițiile în infrastructura sportivă din România. Astfel, anul acesta ar urma să fie construite o academie de fotbal și un cămin pentru academia de hochei pe gheață.

„Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanțat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple și în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe”, a scris joi pe Facebook Eduard Novak.

Conform acestuia, anul trecut, datorită acestor finanțări, au fost date în folosință patinoarul din Sângeorgiu de Mureș și terenul de fotbal din Sfântu Gheorghe, iar anul acesta vor fi construite Academia de Fotbal Partium și căminul Academiei de Hochei pe Gheață din Ținutul Secuiesc.

„Cred că aceste investiții sunt importante, pentru că în acest fel putem asigura dezvoltarea jucătorilor tineri, dezvoltarea sportului, continuitatea. Sportul românesc are nevoie de reformă, iar schimbarea este mult mai ușoară atunci când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza, așa că fiecare ajutor, bună practică, idee este utilă și de mare ajutor pentru noi”, a mai scris ministrul Sportului pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE