Naomi Osaka e în semifinale la Melbourne și ar putea să o întâlnească pe Simona Halep în finală

Japoneza Naomi Osaka (13 WTA) a învins-o vineri, în două seturi, pe Andrea Petkovic, din postura de favorită principală, și a trecut în semifinala turneului de tenis Melbourne Summer Set 1, unde o va întâlni pe Veronika Kudermetova, din Rusia, numărul 31 mondial și favorită numărul 3.

Jucătoarea japoneză a început în forță acest meci, afișând încredere în jocul său și lovind mingea extrem de tare și curat. Petkovic nu a putut rezista acestei presiuni, fiind prinsă cu garda jos. În unele momente a părut destul de impresionată de ceea ce făcea Osaka pe teren. Ea a câștigat doar un punct din cele 7 jucate pe al doilea serviciu, Osaka adjudecându-și setul cu 6-1.

În setul secund, meciul s-a echilibrat, Petkovic ridicându-și considerabil nivelul, în timp ce Osaka și-a redus puțin agresivitatea. Au făcut schimb de break-uri de câteva ori în meci, Petkovic având chiar 4-2 la jumătatea setului. Osaka a avut propriile probleme la al doilea serviciu, iar Petkovic a reușit să folosească acest lucru în avantajul ei.

Osaka a revenit la 4-4, moment în care meciul a devenit și mai interesant. Nemțoaica a avut multe probleme în ași adjudeca aceste puncte, ea câștigând doar 4 din cee 16 jucate pe serviciul 2. În cele din urmă, Osaka a reușit să câștige meciul cu un break, asigurându-și setul 2 cu 7-5.

Osaka se califică astfel în semifinala competiției, unde o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 3.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Simona Halep și Qinwen Zheng, prefigurându-se o posibilă finală Osaka versus Halep.

 

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE