Predoiu: Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de dessființare a SIIJ

Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de act normativ pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, a declarat joi ministrul Justiției Cătălin Predoiu, la Antena 3.

„În ceea ce privește discuțiile tehnice, suntem în faza în care prototipul pe care îl avem de soluție și de proiect este discutat cu partenerii instituționali și cu partenerii politici, adică la nivel de lideri de coaliție și lideri de sistem judiciar”, a spus Predoiu, fără a oferi detalii suplimentare despre proiect.

Predoiu a spus că există mai multe variante tehnice care sunt discutate, și a exclus desființarea unei secții pentru a reînființa secția cu un nume diferit. El a spus că dosarele vor continua. „Nu se topește nimic, nu se îngroapă nimic, gândim soluții astfel încât această activitate să devină mai eficientă. Sunt trei obictive pe care le urmărim: să desființăm secția, activitatea să devină mult, mult, mult mai eficientă, inclusiv în teritoriu și să ofere acele garanții pe care nu numai magistrații le cer, ci și o decizie a Curții Constituționale, și avizul Comisiei de la Veneția, chiar și raportul MCV”, a spus ministrul.

Predoiu spune că SIIJ nu-și poate îndeplini menirea în teritoriu, cu cinci procurori în schemă.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE