Răducanu pierde pentru prima dată un set la un Grand Slam, dar se califică meritat în turul 2 la AO

Britanica Emma Răducanu a debutat la al doilea Grand Slam al carierei cu o victorie interesantă, în fața americancei Sloan Stephens (67 WTA), fostă număr 3 mondial, calificându-se în turul doi la Australian Open, după un meci de luptă, ceva mai echilibrat decât o arată scorul.

Într-unul din cele mai frumoase meciuri ale zilei din competiția feminină, Emma Răducanu a câștigat în trei seturi, cu 6-0, 2-6, 6-1, după o oră și 46 de minute de joc.

Răducanu a jucat practic singură în primul set, în care Stephens a reușit doar 4 puncte, câte unul în game-urile 2,3,4 și 6. A fost un 6-0 neverosimil, în care Răducanu a câștigat 24 din cele 28 de puncte jucate, 8 fiind erori neforțate ale americancei. E drept, britanica a servit excelent, trecând primul serviciu în 85% din cazuri și câștigând 100% din serviciile reușite.

Stephens a avut în față în setul secund o Emma Răducanu al cărei nivel de joc a scăzut la jumătate, atât statistic, cât și ca energie. În game-ul de debut, americana a avut 5 mingi de break, valorificând-o pe ultima, după nu mai puțin de 16 mingi jucate.

Britanica a ripostat cu un rebreak egalizator la 2-2, însă a cedat la rândul ei serviciul de două ori la rând, game-ul de 2-5 fiind din nou unul disputat, cu 10 mingi jucate. Americanca a primit cadou setul, Răducanu având 19 erori neforțate, după doar 2 în primul set.

A fost primul set pierdut de britancă la un turneu de Grand Slam, după ce la prima sa participare, la US Open, nu cedase nici măcar un set.

Setul decisiv a părut să dea senzația că britanica s-a jucat doar de-a șoarecele și pisica, ea ridicând din nou nivelul de joc și ducând scorul la 5-0, doar game-ul 5 fiind ceva mai disputat. Răducanu s-a limitat la a juca lung și agresiv, punându-și adversara în situația de a face greșelile.

În cele din urmă, după ce Stephens a câștigat un game, pentru 5-1, Răducanu s-a impus cu 6-1 în decisiv, calificânduse mai departe.

În turul doi, Răducanu, favorită numărul 17, va juca cu muntenegreana Danka Kovinic (98 WTA).

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE