Cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming. Microsoft cumpără Activision Blizzard

Microsoft cumpără Activision Blizzard care are în portofoliu Warcraft, Diablo, Overwatch și Call of Duty. Este cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming.

Microsoft a anunţat marţi că va cumpăra Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare tranzacţie din istoria acestui sector.

Oferta Microsoft, de 95 de dolari pe acţiune, reprezintă o creştere de 45% faţă de suma la care trazacţionau acţiunile Activision.

La încheierea tranzacţiei, Microsoft va deveni a treia companie de jocuri video din lume ca venituri, după Tencent şi Sony.

Achiziţia planificată include francize emblematice de la studiourile Activision, Blizzard şi King, precum „Warcraft”, „Diablo”, „Overwatch”, „Call of Duty” şi „Candy Crush”, pe lângă activităţile globale de eSports prin Major League Gaming.

Compania are studiouri în întreaga lume şi aproximativ 10.000 de angajaţi.

„Jocurile video reprezintă în prezent cea mai dinamică şi mai interesantă categorie din domeniul divertismentului pe toate platformele şi va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor de metaverse”, a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, într-un comunicat.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE