Sorana Cîrstea încheie aventura româncelor la Australian Open, învinsă de poloneza Iga Swiatek

Sorana Cîrstea nu a reușit luni la amiază să se califice în sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului, de la Melbourne, fiind învinsă în optimile de finală de favorita numărul 7 a turneului, poloneza Iga Swiatek, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, după două ore și 30 de minute.

După un debut în forță, cu break în primul game și o șansă de a câștiga din nou pe serviciul polonezei, la 2-0, Sorana Cîrstea a avut de salvat alte 3 mingi de break la 2-1, păstrându-și avantajul până la 4-3.

Swiatek a făcut rebreak-ul, pentru 4-4, după care cele două și-au valorificat serviciul. La 5-5, Cîrstea a forțat la retur și-a procurat 3 mingi de break, câștigând-o pe a doua, după care și-a adjudecat setul cu 7-5, acesta fiind primul cedat de Swiatek la ediția din acest an al Australian Open.

Setul secund a început în oglindă, cu un 0-2 pentru poloneză, după ce Cîrstea a salvat inițial două mingi de break, în setul 2.

Românca a replicat imediat cu rebreak și apoi cu game pe propriul serviciu egalând la 2-2.

Game-ul 6 a fost unul din cele mai disputate. Cîrstea putea închide jocul la 40-15, însă poloneza revenit și a avut trei mingi consecutive de break, ultima aducându-i avantajul de 2-4.

Românca nu a reușit să remonteze dezavantajul break-ului și poloneza s-a impus cu 4-6, ducând meciul în set decisiv, în ciuda faptului că Sorana a servit mult mai bine cu primul și a avut mai puține erori neforțate față de Swiatek (8-14).

Decisivul a debutat cu câte două game-uri câștigate pe propriul serviciu, Cîrstea având 4 mingi de break la 1-2, nefructificate însă, după un game în care s-au jucat 19 mingi.

A venit apoi rândul polonezei să-și procure mingi de break, pe care l-a și reușit, desprinzându-se la 2-3, cu avantajul serviciului.

Cîrstea a răspuns cu rebreak, dar și-a cedat din nou serviciul, poloneza rămânând în avantaj, la 3-4, cu un break la zero, pe care l-a confirmat în game-ul următor, ducând scorul la 3-5.

Swiatek a forțat apoi la retur și a închis meciul cu un break la zero.

În sferturi, favorita numărul 7 o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre estona Kaia Kanepi (115 WTA) și favorita numărul doi a turneului, bielorusa Aryna Sabalenka.

Pentru prezența în optimile de finală ale turneului de la Melbourne, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 219.000 dolari și 240 de puncte WTA, echivalent cu un potențial avans de 7 locuri în clasamentul mondial.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE