Ionuț Stroe, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a devenit luni vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Începând de astăzi (luni, 24 ianuarie – n.r.), voi reprezenta România în poziția de Vice-președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Țara noastră obține prin acest rol o voce la cel mai înalt nivel european”, a scris luni seara pe Facebook Ionuț Stroe.

Acesta susține că mandatul lui debutează în condiții extraordinare, în care amenințarea Rusiei pentru securitatea din zonă este o îngrijorare pentru toată Europa.

„Voi insista să discutăm acest subiect la APCE cât mai curând, de urgență, și să avem un punct de vedere ferm, care să descurajeze posibile încălcări ale normelor și dreptului internațional. Rusia trebuie să înțeleagă că Europa nu va ceda în față amenințărilor și intimidărilor ei”, a anunțat liberalul.

Conform acestuia, alte subiecte care trebuie să se regăsească pe agenda APCE vizează găsirea unor soluții comune pentru criza în energie, depășirea crizei sanitare sau migrația.

„APCE este un for prin care Europa se poate exprima solidar, poate da un mesaj ferm pentru diplomație, singurul mod în care pacea poate învinge. Iar România are un cuvânt de spus”, a adăugat Stroe.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE