Ministerul Dezvoltării anunță construcția a opt noi creșe

Opt noi creșe vor fi construite în Constanța, Sebeș, Carei, Timișoara, Piatra Neamț, Bacău și Zalău, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crește, astfel, la 60.

„Ministerul Dezvoltării susține dezvoltarea echilibrată a localităților și sprijină tinerele familii, motiv pentru care, în fiecare municipiu reședință de județ și municipiu am aprobat construirea unei creșe sau două acolo unde numărul locuitorilor depășește 100.000. Am aprobat finanțarea pentru 52 de creșe, iar acum am aprobat încă 8 noi construcții”, a declarat Cseke Attila.

În urma aprobării finanțării, construirea noilor creșe intră în proces de achiziție publică și, ulterior, vor putea fi demarate lucrările de construcție.

Se vor construi creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari, în Constanța (2), Sebeș și Carei, iar în Timișoara și Piatra Neamț vor fi construite creșe de dimensiuni medii. În Bacău și Zalău, se vor construi creșe mari, pentru 100-110 copii.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE