Un pod uriaș este construit la Galați cu piese metalice din Italia. Pilonul central va avea 62 metri

Un pod hobanat de mari dimensiuni este construit în orașul Galați cu piese metalice din Italia. Pilonul central al obiectivului va avea 62 de metri și, împreună cu fundația, va fi înalt cât un bloc de peste 20 de etaje.

Podul face parte din centura orașului, cel mai mare proiect de infrastructură din Galați. Investiţia, în valoare de peste 40 de milioane de euro, este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene.

Anul trecut, constructorul a lucrat la șosea și la fundația podului hobanat, iar luni, 7 februarie, la Galați au ajuns primele componente metalice ale obiectivului.

Este vorba despre piese metalice de peste 45 de tone și lungimea de aproximativ 15 metri, care vor fi montate la pilonul central.

„În afara acestora, la finalul acestei saptămâni mai sunt așteptate și alte componente metalice, astfel încât, după montarea lor, să se continue înălțarea pilonului central până la 62 de metri. De altfel, pilonul central este singurul element al podului la care mai trebuie turnat beton. Rând pe rând, la Galați vor ajunge și celelalte părți metalice, inclusiv elementele de tablier”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, şi o lăţime de 19 metri. La final, obiectivul va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare. În ceea ce privește șoseaua, aceasta are 11 kilometri, trotuare și piste de bicicliști.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE