Proiectul național „Șah în școală” realizat în Năvodari cu peste 150 de participanți

”Sunt onorat de faptul că orașul Năvodari a fost ales să fie gazdă al acestui eveniment, un eveniment județean cu peste 150 de participanți.

Susțin proiectul național „Șah în școală”, sunt alături de inițiatorii lui iar până vom reuși să-l implementăm în toate școlile din Năvodari îmi doresc să stârnim curiozitatea a cât mai mulți copii și de ce nu, să se înscrie și să îl practice gratuit în cadrul Clubului Sportiv Năvodari unde avem o ramură de șah cu peste 30 de copii înscriși.

Șah-ul este cel mai popular joc al minții din lume, unde nu există bariere de vârstă, sex, religie. Are multe beneficii pe termen lung, mai ales dacă este practicat de la vârste fragede. Se dezvoltă inteligența, crește încrederea în forțele proprii, ba chiar s-a dovedit că pasionaților de acest sport le crește rata de absolvire a examenelor.

Dragi părinți, fiți alături de copiii dumneavoastră și susțineți-i să practice orice fel de sport. Știu că uneori este costisitor, știu că trebuie investit timp, însă investind în copiii noștri investim practic în viitorul nostru.”, a declarat Costel Dumitrașcu, viceprimarul orașului Năvodari.

Domnul Vlad Ungureanu organizatorul evenimentului mărturisește faptul că proiectul a fost un succes și participanți ca număr cresc din ce în ce mai mult. Colaborarea a fost permanentă cu Domnul Dumitrascu Costel Aurelian, viceprimarul Năvodari.

Proiectul național „Șah în școală” a fost organizat și în alte județe Iași și Prahova, acesta are trei etape finale ce se vor desfășura la:

  • Ploiești pe 28 MAI
  • Iași pe 4 IUNIE
  • Constanta pe 11 IUNIE

 

ARTICOLE SIMILARE