Construcţiile, în faţa războiului din Ucraina: „Ar putea urma scumpiri mari la oţel-beton”

Industria locală a construcţiilor se aşteaptă la noi scumpiri ale oţelului pe fondul războiului din Ucraina, ţară care era un furnizor important pentru firmele din România, însă companiile cred că impactul nu va fi foarte puternic, existând alternative în alte ţări.

„Un impact pe piaţa construcţiilor ar pu­tea fi în ceea ce priveşte furnizarea de oţel-be­ton sau vată minerală, materiale pe care România le importă din Ucraina. Cum pro­ducţia lor s-a blocat, ar putea urma scum­piri mari la aceste materiale, însă alt im­pact nu văd pe piaţa

construcţiilor. Ca al­ternativă, vom putea importa din Turcia, dar evident că livrarea proiectelor poate fi în­târziată din acest motiv“, spune Cristian Erbaşu, pro­prie­­tarul companiei Construcţii Erbaşu.

Previziunile privind scumpirile pe piaţa construcţiilor vin în contextul în care materialele de profil deja au trecut prin scumpiri majore în ultimul an. Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea producătorilor de acoperişuri, hale metalice şi panouri termoizolante.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE