Elon Musk ar putea dezvolta o nouă platformă de socializare

Elon Musk se gândeşte „serios” la dezvoltarea unei noi platforme de socializare care să pună accentul pe libertatea de exprimare.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Inc, se gândeşte „serios” la dezvoltarea unei noi platforme de socializare, a anunțat miliardarul prin intermediul unui tweet.

Musk a răspuns la întrebarea unui utilizator de pe Twitter dacă ar lua în considerare dezvoltarea unei platforme de social media constând într-un algoritm open source şi care ar prioritiza libertatea de exprimare şi în care propaganda ar fi minimă.

Musk, el însuşi un utilizator prolific al reţelei de socializare, a criticat în ultima vreme platforma de socializare şi politicile acesteia. El a afirmat că Twitter subminează democraţia prin nerespectarea principiilor de libertate de exprimare, scrie Reuters.

Tweetul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreba pe utilizatori dacă sunt de părere că platformă respectă principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votaţi cu atenţie”, a spus el vineri.

Dacă Musk decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui portofoliu tot mai mare de companii tehnologice care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social a lui Donald Trump, nu s-a apropiat până în prezent de amploarea şi popularitatea platformelor principale.

(sursa: Mediafax)

ARTICOLE SIMILARE