PROGRAMUL ILUMINAT PUBLIC accesibil doar pentru pilele Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor!

În data de 11 august 2022 Administrația Fondului pentru Mediu a transmis faptul că, începând cu data de 16 august 2022, unitățile administrativ-teritoriale care doresc să participe în cadrul Programului Iluminat Public își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul AFM.

În continuare în data de 15 august 2022 utilizatori au fost informați despre faptul că își pot depune cererile de finanțare ÎNCEPÂND cu 19 august.

Vineri, 19 august 2022, ora 10.00, a început sesiunea de înscriere la programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public. Bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 500.000.000 lei.

Situația înscrierilor:

  • Ora 10:00 – A început sesiunea de înscriere;
  • Ora 10:07 – „Fondurile au fost epuizate. Nu se mai pot depune cereri.”

În doar 7 minute, fondurile au fost epuizate! Noi ne-am pus o întrebare, cum au reușit  unitățile administrativ-teritoriale să epuizeze bugetul în așa scurt timp, având în vedere faptul că trebuie să încarci o serie de documente pe platformă, dintre care unele trebuie mai întâi descărcate. De asemenea platformă generează un PFD ce necesită semnare electronică ce necesită timp!

Linia de finanțare se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu. Acestea pot beneficia de fonduri până la maximum 50 milioane lei, în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale. Cu cat administrația teritoriala este mai mare, cu atât fondurile ce se pot atrage sunt mai mari.

P.S. Trebuie menționat ca platforma s-a blocat la unii potențiali beneficiarii, iar la alții nu.

 

Redactor: Hriscu Andreea Cristina

ARTICOLE SIMILARE