Christina Verchere, Petrom: Proiectul Neptun Deep merge înainte indiferent ce se întâmplă cu procesul de arbitraj

Neptun Deep

OMV Petrom și Romgaz sunt hotărâte să ducă înainte proiectul Neptun Deep, fără a fi afectate de procesul de arbitraj intentat de OMV Petrom statului român în legătură cu Legea Offshore.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a subliniat că proiectul este pregătit și că clarificările solicitate între legea offshore și acordul de concesiune vor fi găsite pentru a continua dezvoltarea proiectului.

Neptun Deep: OMV Petrom și Romgaz anunță investiții masive pentru proiectul de dezvoltare energetică

Decizia finală de investiții pentru Neptun Deep are o importanță semnificativă pentru securitatea energetică a României și va aduce venituri estimate la 20 de miliarde de euro pentru statul român.

Răzvan Popescu, CEO Romgaz, a reiterat susținerea pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep și a subliniat că Romgaz nu consideră necesare clarificările solicitate de OMV Petrom.

Neptun Deep OMW Petrom

CEO OMV Petrom confirmă: Proiectul Neptun Deep nu va fi afectat de procesul de arbitraj

În ciuda procesului de arbitraj, OMV Petrom și Romgaz își mențin angajamentul de a dezvolta Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

Sebastian Burduja, ministrul energiei, a declarat că statul român își va apăra interesele în fața Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris.

Christina Verchere a reiterat că primele cantități de gaze din proiectul Neptun Deep sunt așteptate în 2027, iar România va deveni în timp cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.

 

Proiectul Neptun Deep va consolida securitatea energetică a României, afirmă CEO-ul OMV Petrom

CEO-ul OMV Petrom a subliniat importanța proiectului pentru securitatea energetică a României și pentru aprovizionarea cu gaze naturale, precizând că producția estimată este de aproximativ 30 de ori mai mare decât cererea anuală, acoperind astfel nevoile a 4,3 milioane de gospodării.

Proiectul Neptun Deep reprezintă un pas esențial în strategia OMV Petrom pentru tranziția energetică a României și regiunii.Total Survey Advertisement

Proiectul Neptun Deep: Oportunitatea României de a deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE

Prin bazarea pe gazul natural ca pilon al stabilității, Neptun Deep va contribui la securitatea energetică a României și la aprovizionarea cu gaze, consolidând astfel poziția țării pe piața energetică.

Decizia finală de investiții pentru Neptun Deep demonstrează angajamentul OMV Petrom și Romgaz în realizarea acestui proiect de importanță strategică.

Proiectul nu numai că va aduce beneficii economice semnificative, dar va stimula și dezvoltarea societății românești în ansamblu.

Detalii suplimentare despre proiectul Neptun Deep și implicațiile sale pot fi găsite pe site-urile oficiale ale OMV Petrom și Romgaz.

ARTICOLE SIMILARE