Reforma bilaterală: Premierul Ciolacu în Ucraina pentru ședința inaugurală a guvernelor România și Ucraina

Deschiderea unei Noi Erei în Colaborare

Începând cu o noua vizită importantă în Ucraina, prim-ministrul Marcel Ciolacu și câțiva miniștri români fac avansuri semnificative în stabilirea și consolidarea relațiilor bilaterale. Într-un efort de a amplifica legăturile cu Ucraina, acest grup de decidenți va participa miercurea viitoare la primele discuții comune ale guvernelor lor respective.

Rezolvarea Întrebărilor Strategice prin Diplomatie

Așa cum a subliniat Ciolacu, vizita la Kiev servește la atingerea a două obiective esențiale. „Ne dedicăm timpul pentru a promova drepturile cetățenilor români rezidenți în Ucraina și pentru a începe procedurile pentru acorduri bilaterale vitale. Acestea sunt menite să accelereze și să consolideze colaborările în diverse sectori”, a afirmat prim-ministrul în timpul pronunțării sale.

Rolul Esențial al României în Reconstrucția Ucrainei

Ciolacu a exprimat, de asemenea, angajamentul pe termen lung al României de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția Ucrainei, demonstrând încă o dată faptul că Ucraina poate conta pe România atât acum, cât și în viitor.

Invitații de Onoare la Ședința Comună

Întâlnirea comună a guvernelor va include participarea vicepremierului Marian Neașcu, a miniștrilor de apărare națională, energiei, agriculturii și dezvoltării rurale, sănătății, economiei, antreprenoriatului și turismului, precum și a secretarilor de stat ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și al Ministerului Afacerilor Interne.

Programul Premierului în Ucraina

La Kiev, prim-ministrul român va fi gazda unor întâlniri cu liderii politici ucraineni – președintele Volodîmîr Zelenski, prim-ministrul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk. În plus, el va aduce omagiu celor căzuți, depunând o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Ucrainei din Kiev.

ARTICOLE SIMILARE