Ungaria și China vor primi furnizare suplimentară de gaze de la Gazprom

Compania rusească Gazprom este programată să furnizeze cantități suplimentare de gaze naturale atât Ungariei, în sezonul de iarnă, cât și Chinei, încă 600 de milioane de metri cubi în acest an, conform declarației directorului general al companiei, Alexei Miller.

Suplimentul de furnizare pentru Ungaria și China

Furnizarea suplimentară de gaze către Ungaria din acest an a ajuns la un volum total de 1,3 miliarde de metri cubi. Acești parametri exced obligațiile contractuale ale Gazprom, indicând un interes și o capacitate crescută de a livra resurse energetice pe piețele globale în ciuda dificultăților recente.

Acordul pentru furnizarea continuă în iarna următoare

Alexei Miller a subliniat un acord prin care Gazprom va continua să furnizeze volume suplimentare de gaze către Ungaria în sezonul de iarnă următor. Acest angajament subliniază rolul stabil al Rusiei ca furnizor energetic primordial în regiune.

Cererea zilnică din China depășește nivelurile contractate

Cererea chineză pentru gaze naturale a depășit, de asemenea, nivelurile stabilite în contract, ceea ce a dus la furnizarea regulată de volume suplimentare pentru această țară. Potrivit lui Miller, se estimează că, în acest an, cantitatea suplimentară va fi de 600 de milioane de metri cubi de gaze.

Întâlnirea Putin-Liderii Ungariei și Chinei

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu liderii Ungariei și Chinei într-o vizită recentă în China, aceștia discutând, printre altele, asupra colaborării energetice între țările lor. Alexei Miller, a fost, de asemenea, prezent la aceste conversații, subliniind importanța eforturilor energetic sectoriale în relațiile bilaterale și geopolitice.

Gazprom compensează pierderile din piețele europene

Gazprom, în încercările sale de a compensa pierderea majorității piețelor europene ca urmare a conflictului din Ucraina și a daunelor severe suferite de conductele sale Nord Stream sub Marea Baltică, se îndreaptă către piețele asiatice pentru a-și extinde exporturile.

ARTICOLE SIMILARE