Dotări pentru tratarea cancerului în spitalele României și Serbiei

Investiție pentru ameliorarea tratamentului cancerului

Conform unei recente finanțări europene de 5 milioane de euro, patru spitale din România și Serbia vor beneficia de echipamente medicale de ultimă generație pentru a diagnostica și a trata cancerul. Aceste spitale sunt unul realizat în cadrul unui program numit „Together we can beat cancer” (Împreună putem învinge cancerul), care este susținut prin Programul Interreg IPA

Semnarea contractului de finanțare

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și Daniel-Claudiu Malița, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, au semnat contractul de finanțare pentru acest proiect semnificativ într-o încercare de a mări accesul populației din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de înaltă calitate.

Propunerea proiectului

Cu o valoare totală de 4.999.311,44 euro, proiectul are ca obiectiv dotarea celor patru spitale (Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Centrul de îngrijire medicală Kladovo și Centrul de îngrijire medicală Veliko Gradiște) cu echipamente și consumabile medicale de ultimă generație pentru a detecta și a trata eficient cancerul.

Avansare în oncologie și telemedicină

Adițional, vor fi dezvoltate două centre de oncologie în Timișoara și Kladovo și va fi implementat un sistem de telemedicină care va facilita conexiunea persoanlului medical cu pacienții, ajutând astfel la îmbunătățirea calității diagnosticării și tratamentului.

Dezvoltare educatională și informativă

Sistemul de formare la distanță pentru personalul medical va fi de asemenea îmbunătățit, iar forumurile de discuții privind incidența, diagnosticul și tratamentul cancerului vor fi organizate în aria programului.

ARTICOLE SIMILARE